Welke verticuteermachine is geschikt voor mijn gazon?

Welke verticuteermachine is geschikt voor mijn gazon?

Met een verticuteermachine verwijder je eenvoudig mos, vilt en onkruid uit je gazon. Zo dringen alle voedingsstoffen weer tot de graswortels door en wordt het gras steeds sterker en mooier. Welke verticuteermachine het meest geschikt is voor jouw gazon? Wij helpen je op weg.

Elektrische verticuteermachine

Heb je een gazon van 500 tot 800 m2 of verschillende kleine grasperken? Dan zijn onderstaande elektrische verticuteermachines geschikt voor jouw tuin. Dankzij de elektrische motor verwijder je mos en vilt uit je gazon op een stille en milieuvriendelijke manier. Beide machines zijn bekabeld, dus zorg wel voor een stroompunt in de buurt.

  • STIHL RLE 240. Deze elektrische verticuteermachine heeft een werkbreedte van 34 cm en is licht van gewicht. De wielen zijn heel flexibel waardoor de machine goed bestuurbaar is en je dus met precisie kleine stukken verticuteert. Bovendien kan je hem ook inklappen en eenvoudig oppakken. Naast de verticuteereenheid, wordt de RLE 240 standaard geleverd met een ventilatiewals. De RLE 240 heeft een bereik van 500 m2. Er bestaat ook een praktisch model op accu: De RLA 240
  • STIHL RLE 540. Heb je een iets groter gazon (tot 800 m2)? Dan is deze machine geschikt voor jou. Deze elektrische verticuteermachine heeft een werkbreedte van 38 cm breed. Hoe diep je je gazon wilt verticuteren, stel je eenvoudig zelf in. De licht lopende wielen hebben een goede grip, en dankzij de doordachte ergonomie van het stuur vergt het weinig moeite om de verticuteermachine ook door korte bochten te loodsen. Met 28 kg is de machine probleemloos te verplaatsen.

Beide machines nemen weinig opbergruimte in beslag.

Waarom een benzine verticuteermachine?

Heb je een groot gazon (tot 2000 m2)? Twijfel dan niet meer over welke verticuteermachine het wordt, want dan is de STIHL benzine verticuteermachine RL 540 het meest geschikt. De krachtige machine maakt een groot gazon snel en comfortabel vrij van mos en vilt zonder dat je een kabel nodig hebt. De verticuteereenheid stel je gemakkelijk op de gewenste werkdiepte in met de hendel op de duwboom. De werkbreedte van deze verticuteermachine is 38 cm en de licht lopende wielen met hun speciale profiel zorgen ervoor dat de machine wendbaar is.

Grasresten opvangen

De verticuteermachines RL 540 en RLE 540 kan je voorzien van een opvangbox. Zo kan je het los gekamde mos meteen afvoeren. Deze opvangbox heeft een inhoud van 50 liter. Bij de verticuteermachine RLE 240 en RLA 240 is een opvangbox standaard inbegrepen.

Opbergen en verplaatsen

De duwstang van alle STIHL verticuteermachines is eenvoudig in te klappen. Zo kan je je machine altijd goed opbergen zonder dat de machine veel plek inneemt. De draaggrepen maken het mogelijk om de verticuteermachines eenvoudig te verplaatsen en te transporteren.

Verticuteer je gazon één à twee keer per jaar voor een optimaal effect. Lees hier meer tips bij het verticuteren van je gazon.

Welke verticuteermachine kies ik?

Op de STIHL website vind je meer informatie die je helpt bij het maken van je keuze. Meer vragen of aanvullende informatie nodig? Raadpleeg dan een STIHL dealer bij jou in de buurt! Die helpt je graag verder.