Welke grasmaaier past het best bij mij?

Welke grasmaaier past het best bij mij?

We willen allemaal graag een mooi gazon. Om dit te bereiken, moet je het gazon goed onderhouden. Grasmaaien hoort hier ook bij. Wie een grasmaaier gaat aanschaffen heeft een hoop te kiezen. Daarom helpen we je op weg bij de vraag: welke grasmaaier is het meest geschikt voor mij?

Accu grasmaaiers

Grasmaaiers die op een accu werken, hebben een aantal mooie voordelen: ze zijn geluidsarm en stoten geen uitlaatgassen uit. Daarnaast hebben ze geen kabel; zo manoeuvreer je gemakkelijk om eventuele hindernissen in de tuin. STIHL accu grasmaaiers beschikken over een krachtige Lithium-Ion-accu. De opvangbox vangt het maaisel op waardoor je het gemakkelijk in de groenbak of op de composthoop kan gooien. Er zijn verschillende soorten accu grasmaaiers. Ze onderscheiden zich onder andere in de batterij. Er zijn accumaaiers met een Lithium-Ion Compact en een Lithium-Ion Pro accu. De grasmaaiers met een Compact accu zijn geschikt voor kleinere tuinen. Grasmaaiers met een  Pro accu zijn geschikt voor middelgrote tuinen en professionele toepassingen. Op de STIHL website kan je ze met elkaar vergelijken en kom je erachter welke het beste op jouw wensen aan sluit.

Elektrische grasmaaiers

Elektrische grasmaaiers zijn net als accu grasmaaiers geluidsarm en stoten geen uitlaatgassen uit. Ook zijn beide type grasmaaiers onderhoudsvriendelijker dan de benzinemaaier. Het verschil tussen de elektrische en de accugrasmaaier? De elektrische grasmaaiers zijn bekabeld. STIHL biedt elektrische grasmaaiers voor kleine en middelgrote gazons. De verschillende typen hebben een bereik van 300 m2 tot wel 800 m2.  De maaiers onderscheiden zich in snijbreedte en snijhoogte. Ook deze maaiers kan je via de website met elkaar vergelijken om te ontdekken welke het meest geschikt is voor jou.

Benzine grasmaaiers

Grasmaaiers op benzine zijn zeer krachtige maaiers die een groot bedieningscomfort hebben. STIHL benzine grasmaaiers zijn er in veel verschillende uitvoeringen. Er zijn grasmaaiers die geschikt zijn voor een gazonoppervlakte tot wel 2.500 m2. Professionals kiezen een STIHL grasmaaier uit de 7-serie. Deze robuuste maaiers zijn zeer krachtig en uitermate geschikt voor gebruik in openbare groenvoorziening. De maaiers zijn prima voor een gazonoppervlakte tot 3.000 m2.

Monostuur

Sommige STIHL grasmaaiers beschikken over het exclusieve monostuur dat voor optimaal comfort zorgt. Dit stuur kan aangepast worden aan de lichaamslengte van de gebruiker en zorgt ervoor dat de grasmaaier gemakkelijk te bedienen is. Ook kan dankzij het monostuur de grasopvangbox in één handeling weggenomen worden.

Robotmaaiers

Wie wel een mooi gemaaid gazon wil, maar liever niet zelf de handen uit de mouwen steekt, kiest voor het gemak van een STIHL iMOW® robotmaaier. De iMOW® is een krachtige, slimme robotmaaier. Hij manoeuvreert om hindernissen heen en kan ook hellingen aan. Je programmeert hem eenvoudig en hebt er verder weinig omkijken naar. Zelfs het opladen doet hij automatisch. De STIHL iMOW® robotmaaier vermaalt het maaisel zodat dit makkelijker verteert en de bodem de voedingsstoffen snel op kan nemen. Een échte uitkomst voor wie zonder veel moeite van een mooi gazon wil genieten.

Mulchmaaiers

En dan is er natuurlijk ook nog de R-serie. Een serie met maaiers die behalve maaien ook mulchen. Bij het mulchen wordt het maaisel fijngehakt en weer verspreid over het gazon. Het dient dan als meststof voor de bodem. De maaiers uit de R-serie werken op benzine en onderscheiden zich in capaciteit, snijbreedte en snijhoogte. Vergelijk de maaiers via de website en ontdek welke het meest geschikt is voor jouw tuinklus.  Tevens zijn veel van de accu-, elektrische-, en benzinemaaiers met behulp van een accessoire gemakkelijk om te vormen tot een mulchmaaier.

Zitmaaiers

STIHL biedt ook een uitgebreid assortiment zitmaaiers aan. Deze zijn verkrijgbaar met een bereik van 4000m2 tot 10.000 m2, en onderscheiden zich daarnaast ook in snijbreedte en snijhoogte. De zitmaaiers zijn uiterst wendbaar, gemakkelijk te besturen en zeer comfortabel. De stoelen zijn aan te passen aan de lichaamslengte van de gebruiker. Ook kan je vanaf de maaier, met behulp van de praktische greep, moeiteloos de ruime grasopvangbox legen.

Welke grasmaaier kies ik?

Op de STIHL website vind je veel informatie die je helpt bij het maken van je keuze. Meer vragen of aanvullende informatie nodig? Raadpleeg dan een STIHL dealer bij jou in de buurt! We helpen je graag.